Füme Balık Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Füme Balık ÇorbasıFüme Balık Çorbası Tarifi - Füme Balık Çorbası Nasıl Yapılır - Füme Balık Çorbası Malzemeleri Füme Balık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler: * 1 adet Orta Büyüklükte Alabalık Fileto * 2 Taze Soğan * 4 Su Bardağı Su * 2 Orta boy Patates * 1 Çorba Kaşığı Sirke * 1 Çay Bardağı Pirinç Füme Balık Çorbası Nasıl Yapılır:Soğanları ince ince kıyın Patatesleri küp doğrayın Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin 10-15 dakika pişirin Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğraya özen gösterelim doğradığımız balıkları Çorbaya ilave edin Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin Pirinç yumuşayana dek pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|