![]() |
Füme Balık Çorbası
Füme Balık Çorbası Tarifi - Füme Balık Çorbası Nasıl Yapılır - Füme Balık Çorbası Malzemeleri
Füme Balık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler: * 1 adet Orta Büyüklükte Alabalık Fileto * 2 Taze Soğan * 4 Su Bardağı Su * 2 Orta boy Patates * 1 Çorba Kaşığı Sirke * 1 Çay Bardağı Pirinç Füme Balık Çorbası Nasıl Yapılır:Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın.Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin. Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğraya özen gösterelim. doğradığımız balıkları Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.