Ekmekli roka çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekli roka çorbasıMALZEMELER- 1 demet roka - 1 adet soğan - 1 diş sarımsak - 3 su bardağı su - 1 çorba kaşığı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı limon suyu - 2 dilim tost ekmeği - 1 çorba kaşığı margarin - 1 çay bardağı çiğ krema - şeker,karabiber,tuz HAZIRLANIŞI Robotta çekilen soğan zeytinyağ ile bir miktar tuz ilave edilerek kavrulurKıyılmış roka,su,tuz,karabiber ve şeker tencereye ilave edilirEritilen yağa,rendelenmiş sarımsak ve küp küp doğranmış ekmekler ilave edilirKaynayan çorbaya ekmekler ilave edilirLimon ve krema ilave edilerek servis yapılır |
|