Yarmalı Fasulye Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yarmalı Fasulye ÇorbasıYarmalı Fasulye Çorbası Tarifi - Yarmalı Fasulye Çorbasının Yapılışı Malzemeler: 1 su bardağı taze fasulyenin iç tanesi 3/4 su bardağı kırık yarma 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut(konservesi de olur) 6 su bardağı su(bir kısmı et suyu) tuz üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 2 su bardağı yoğurt Yapılışı: 1 Yarmayı ve fasulye içini yıkayınNohutla beraber bir düdüklü tencereye koyup;suyunu ekleyinKaynayınca ocağınızın altını kısıp,15 dkya yakın pişirinKontrol edip eğer pişmediyse biraz daha kaynatınBu arada,eğer suyu azaldıysa gerektiği kadar kaynar su ekleyin(büyüklerimizin dediği gibi: pişmiş aşa soğuk su katmayın) 2 Servis tabaklarına boşaltınÜzerlerine sırasıyla,biraz yoğurt ve pulbiberli yağ gezdirin |
|