Yarmalı Fasulye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yarmalı Fasulye ÇorbasıYarmalı Fasulye Çorbası Tarifi - Yarmalı Fasulye Çorbasının Yapılışı Malzemeler: 1 su bardağı taze fasulyenin iç tanesi 3/4 su bardağı kırık yarma 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut(konservesi de olur) 6 su bardağı su(bir kısmı et suyu) tuz üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 2 su bardağı yoğurt Yapılışı: 1 Yarmayı ve fasulye içini yıkayın Nohutla beraber bir düdüklü tencereye koyup;suyunu ekleyin Kaynayınca ocağınızın altını kısıp,15 dk ya yakın pişirin Kontrol edip eğer pişmediyse biraz daha kaynatın Bu arada,eğer suyu azaldıysa gerektiği kadar kaynar su ekleyin(büyüklerimizin dediği gibi: pişmiş aşa soğuk su katmayın)2 Servis tabaklarına boşaltın Üzerlerine sırasıyla,biraz yoğurt ve pulbiberli yağ gezdirin
|
|
|
|