![]() |
Yarmalı Fasulye Çorbası
Yarmalı Fasulye Çorbası Tarifi - Yarmalı Fasulye Çorbasının Yapılışı
Malzemeler: 1 su bardağı taze fasulyenin iç tanesi 3/4 su bardağı kırık yarma 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut(konservesi de olur) 6 su bardağı su(bir kısmı et suyu) tuz üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 2 su bardağı yoğurt Yapılışı: 1. Yarmayı ve fasulye içini yıkayın.Nohutla beraber bir düdüklü tencereye koyup;suyunu ekleyin.Kaynayınca ocağınızın altını kısıp,15 dk.ya yakın pişirin.Kontrol edip eğer pişmediyse biraz daha kaynatın.Bu arada,eğer suyu azaldıysa gerektiği kadar kaynar su ekleyin(büyüklerimizin dediği gibi: pişmiş aşa soğuk su katmayın) 2. Servis tabaklarına boşaltın.Üzerlerine sırasıyla,biraz yoğurt ve pulbiberli yağ gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.