![]() |
Kara Lahana Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Lahana ÇorbasıMALZEMELER 1 Demet kara lahana 2 Çorba kasigi tereyagi 1 Çorba kasigi salça Yeterince sicak su Tuz, karabiber 2-3 Çorba kasigi misir unu YAPILIŞ TARİFİ Lahana yapraklarini yikayip, ince seritler halinde dograyin ![]() Eger seritler uzunsa ikiye kesin ![]() Tencerede tereyagini eritin ve lahanalari ilave edip yumusayana dek kavurun ![]() Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salçayi ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak suyu ekleyin ![]() Tuzunu ve karabiberini ayarlayin ![]() Misir ununu azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin ![]() Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin ![]() Sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatin ![]() Atesten indirip kaselere bosaltin ve servis yapin |
![]() |
![]() |
|