Kremalı Badem Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Badem ÇorbasıMalzemeler: (4 porsiyon) - 3 yemek kaşığı sıvıyağ - 2 yemek kaşığı un - 3 yemek kaşığı badem tozu - 4 su bardağı soğuk su - 1 su bardağı süt (ya da krema) - Tuz - Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber Yapılışı: 1 Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem tozunu ekleyip kavurun Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar 2 Soğuk suyu ve sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın 3 Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin |
|