![]() |
Kremalı Badem Çorbası
Malzemeler:
(4 porsiyon) - 3 yemek kaşığı sıvıyağ - 2 yemek kaşığı un - 3 yemek kaşığı badem tozu - 4 su bardağı soğuk su - 1 su bardağı süt (ya da krema) - Tuz - Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber Yapılışı: 1. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem tozunu ekleyip kavurun. Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar.. 2. Soğuk suyu ve sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın. 3. Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.