Borsch (Bors) Çorbasi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borsch (Bors) ÇorbasiBorsch (Bors) Çorbasi MALZEMELER 3 lt et suyu(12 bardak) 500 gr haslanmis sigir eti 100 gr tereyagi veya margarin 2 adet pancar 1 küçük kereviz 1 küçük havuç ¼ küçük bir lahana 2 orta boy sogan 2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates 4-5 sap maydanoz 1 adet defne yapragi 1 adet kirmizi biber 3 dis sarmisak 1 tatli kasigi seker 1 yemek kasigi sirke 1 yemek kasigi un 1 yemek kasigi tuz YAPILIŞ TARİFİ 1-Pancari kibrit biçiminde dograyin Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için) 2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin 3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin iri parçalara bölün 4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun Sonra havuç, kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin 5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin 6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun |
|