![]() |
Borsch (Bors) Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Borsch (Bors) ÇorbasiBorsch (Bors) Çorbasi MALZEMELER 3 lt et suyu(12 bardak) 500 gr haslanmis sigir eti 100 gr tereyagi veya margarin 2 adet pancar 1 küçük kereviz 1 küçük havuç ¼ küçük bir lahana 2 orta boy sogan 2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates 4-5 sap maydanoz 1 adet defne yapragi 1 adet kirmizi biber 3 dis sarmisak 1 tatli kasigi seker 1 yemek kasigi sirke 1 yemek kasigi un 1 yemek kasigi tuz YAPILIŞ TARİFİ 1-Pancari kibrit biçiminde dograyin ![]() 2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin ![]() 3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin ![]() ![]() 4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() 5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin ![]() 6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin ![]() |
![]() |
![]() |
|