![]() |
Borsch (Bors) Çorbasi
Borsch (Bors) Çorbasi
MALZEMELER 3 lt et suyu(12 bardak) 500 gr haslanmis sigir eti 100 gr tereyagi veya margarin 2 adet pancar 1 küçük kereviz 1 küçük havuç ¼ küçük bir lahana 2 orta boy sogan 2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates 4-5 sap maydanoz 1 adet defne yapragi 1 adet kirmizi biber 3 dis sarmisak 1 tatli kasigi seker 1 yemek kasigi sirke 1 yemek kasigi un 1 yemek kasigi tuz YAPILIŞ TARİFİ 1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için) 2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin. 3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün. 4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin. 5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin. 6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.