Düğü Köftesi Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğü Köftesi ÇorbasıMalzeme: 1 su bardağı düğü (Buğday) 1 miktar tuz, 1 çay bardağı zeytinyağ 2 adet domates rendesi 4 adet sivri biber (ince kıyılmış) 1 adet yumurta 4 su bardağı su 1 çorba kaşığı un, üzerine maydonoz Hazırlanışı: Düğü, tuz ve un hamur yapılır Fındıktan biraz ufak elde yuvarlanır Yağda kıyılmış biberler hafif kavrulur daha sonra domates rendesi ilave edilir, biraz çevrildikten sonra 1 yumurta kırılır ve karıştırılır ve üzerine kaynar su ilave edilir Kaynayan suya hazırladığımız humurlar salınır 10 dk beraber pişirilir ve servise sunulur |
|
|
|