Kesme Aşı Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Aşı ÇorbasıKesme Aşı Çorbası Tarifi - Kesme Aşı Çorbası Yapılışı - Kesme Aşı Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kesme Aşı Çorbası Malzeme Listesi 1,5 Su B Un 1 Yumurta 1 Su B Yeşil Mercimek 1 Soğan 200 Gr Kıyma 1 Tutam Maydanoz 1 Çorba K Tereyağı Tuz Su Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruzYumurtayı kırıp ortasından yoğurmaya başlıyoruz Tuzunu da ilave edip,su ile birlikte sert bir hamur yoğuruyoruz Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz Hamuru kurumaya bırakıyoruz Kurutulan hamuru önce uzun şeritler halinde kesiyoruz Daha sonra bir araya getirip küçük kareler halinde kesiyoruz Köftesi için: Kıymayı rendelenen soğan ve tuzla yoğurup minik köfteler yapıyoruzKöfteleri sıvı yağda kızartıyoruz Mercimekleri suda haşlıyoruzHaşlanan mercimeklerin üzerine kesme hamuru döküp karıştırıyoruz Ocağın altını kısıp çorbamızı pişiriyoruz Kızartılan köfteleri de ilave ediyoruz Pişen çorbamızı servis tabağına alıp,servis ediyoruz |
|