![]() |
Kesme Aşı Çorbası
Kesme Aşı Çorbası Tarifi - Kesme Aşı Çorbası Yapılışı - Kesme Aşı Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kesme Aşı Çorbası
Malzeme Listesi 1,5 Su B. Un 1 Yumurta 1 Su B. Yeşil Mercimek 1 Soğan 200 Gr. Kıyma 1 Tutam Maydanoz 1 Çorba K. Tereyağı Tuz Su Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Yumurtayı kırıp ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip,su ile birlikte sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Hamuru kurumaya bırakıyoruz. Kurutulan hamuru önce uzun şeritler halinde kesiyoruz. Daha sonra bir araya getirip küçük kareler halinde kesiyoruz. Köftesi için: Kıymayı rendelenen soğan ve tuzla yoğurup minik köfteler yapıyoruz.Köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz. Mercimekleri suda haşlıyoruz.Haşlanan mercimeklerin üzerine kesme hamuru döküp karıştırıyoruz. Ocağın altını kısıp çorbamızı pişiriyoruz. Kızartılan köfteleri de ilave ediyoruz. Pişen çorbamızı servis tabağına alıp,servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.