Bezelye Püreli Tavşan (20 ay) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Püreli Tavşan (20 ay)bebekler için tavşan yemeği - bezelyeli tavşan nasıl pişirilir Malzemeler: 100 g tavşan boneless et, 1 çorb kaşığı ekmek kırıntısı 2 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı krema 1 yumurta 1 havuç 1 siyah zeytin 20 gr tereyağı maydanoz tuz bezelye Yapılışı: Süt ile ekmek kırıntısını karıştırın Havuçu yıkayıp soyun Buharda 5 dakika ve pişirerek ezilin Pişmiş tavşan etini, havuç, ekmek kırıntısı, bütün yumurta ve bir çimdik tuzu karıştırın Bu püreden tabak içinde tavşan görüntüsü yapın, zeytin tanesini ikiye keserek gözlerini, maydanoz dallarından da bıyıklarını yapın Pişmiş bezelye ile kremayı ezerek püre yapın, tavşanın yanında bebeğe yedirin alıntı |
|