ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelye Püreli Tavşan (20 ay) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175054)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:54 AM

Bezelye Püreli Tavşan (20 ay)
 
bebekler için tavşan yemeği - bezelyeli tavşan nasıl pişirilir
Malzemeler:

100 g tavşan boneless et,

1 çorb kaşığı ekmek kırıntısı

2 çorba kaşığı süt

1 çorba kaşığı krema

1 yumurta

1 havuç

1 siyah zeytin

20 gr tereyağı

maydanoz

tuz

bezelye

Yapılışı:


Süt ile ekmek kırıntısını karıştırın. Havuçu yıkayıp soyun. Buharda 5 dakika ve pişirerek ezilin. Pişmiş tavşan etini, havuç, ekmek kırıntısı, bütün yumurta ve bir çimdik tuzu karıştırın. Bu püreden tabak içinde tavşan görüntüsü yapın, zeytin tanesini ikiye keserek gözlerini, maydanoz dallarından da bıyıklarını yapın. Pişmiş bezelye ile kremayı ezerek püre yapın, tavşanın yanında bebeğe yedirin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.