Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beykoz, paçası

Beykoz Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beykoz Paçası



beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi


10 adet paça

2 adet limon

5 diş sarımsak

1 kaşık zeytinyağı

1 adet francala

5 kaşık margarin

2 kaşık tereyağı

3 kaşık un

6 adet yumurta

tuz


Yapılışı


Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır


Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür Hafif ateşte şişene kadar pişirilir Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir


Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir Ekmekli paçanın üzerine dökülür Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.