ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beykoz Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174858)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:54 AM

Beykoz Paçası
 
beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

10 adet paça

2 adet limon

5 diş sarımsak

1 kaşık zeytinyağı

1 adet francala

5 kaşık margarin

2 kaşık tereyağı

3 kaşık un

6 adet yumurta

tuz


Yapılışı


Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir. Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır. Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır.


Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur. Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür. Hafif ateşte şişene kadar pişirilir. Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir.


Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır. Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir. Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır. Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir. Ekmekli paçanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.