Çulluk salması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çulluk salmasıÇulluk salması tarifi - Çulluk salmasının yapılışı Malzemeler: 2 Çulluk 2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 Fincan su 4 Diş sarmısak 1 Limon 2 Defne yaprağı 3 Dilim ekmek Yarım su bardağı sadeyağ Yapılışı: Çullukları kızartınız, soğutup parçalayınız But, kanat, boyun, göğüs göğüs eti gibi parçaların derilerini iyice alınız, etlerini bir tarafa bırakınız, derilerle kızartmanın kalan tarafını ve kemiklerini, maydanoz, ayıklanmış sarmısak, defne yaprağı kekik, tuz, biberle kızartmanın suyunu havana koyunuz, iyice dövünüz Ezildikten sonra büyükçe bir tencerede tereyağı ile 7-8 dakika çevirip üzerine etsuyu koyunuz, on dakika daha orta ateşte çeviriniz, sonra başka bir kaba elekten geçiriniz Limon suyu, zeytinyağı akıtarak kaşıkla eziniz İnce kesilmiş ekmek dilimlerini tereyağında kızartınız, tabağa diziniz Üstüne ayırdığınız çulluk etlerini ısıtıp koyunuz, üzerine hazırladığınız salçayı gezdiriniz |
|