ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çulluk salması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174815)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:01 AM

Çulluk salması
 
Çulluk salması tarifi - Çulluk salmasının yapılışı

Malzemeler:

2 Çulluk

2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 Fincan su

4 Diş sarmısak

1 Limon

2 Defne yaprağı

3 Dilim ekmek

Yarım su bardağı sadeyağ

Yapılışı:


Çullukları kızartınız, soğutup parçalayınız. But, kanat, boyun, göğüs göğüs eti gibi parçaların derilerini iyice alınız, etlerini bir tarafa bırakınız, derilerle kızartmanın kalan tarafını ve kemiklerini, maydanoz, ayıklanmış sarmısak, defne yaprağı kekik, tuz, biberle kızartmanın suyunu havana koyunuz, iyice dövünüz.

Ezildikten sonra büyükçe bir tencerede tereyağı ile 7-8 dakika çevirip üzerine etsuyu koyunuz, on dakika daha orta ateşte çeviriniz, sonra başka bir kaba elekten geçiriniz. Limon suyu, zeytinyağı akıtarak kaşıkla eziniz. İnce kesilmiş ekmek dilimlerini tereyağında kızartınız, tabağa diziniz. Üstüne ayırdığınız çulluk etlerini ısıtıp koyunuz, üzerine hazırladığınız salçayı gezdiriniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.