Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaz, kızartması, tencerede

Tencerede Kaz Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Kaz Kızartması



TENCEREDE KAZ KIZARTMASI


Servis (Kaç Kişilik): 4-5


Malzeme Listesi:


1 adet temizlenmiş tam kaz,

1 adet küçük boy havuç,

1 baş büyük boy kuru soğan,

6 dal maydanoz sapı,

1 dolu çorba kaşığı tereyağı,

1 adet orta büyüklükte domates,

4 dal kereviz sapı

1,5 su bardağı su,

yarım tatlı kaşığı karabiber,

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


Kuru soğan rendenden geçirilerek süzülür ve suyu alınır Alınan soğan suyu kazın iç yüzeyi dahil olmak üzere tüm gövdesine dökülerek ovuşturulur Ayrıca,tuz ve karabiber serpiştirilerek 12 saat buzdolabında tutulurHacmi kazın büyüklüğüne yakın olacak şekilde bir tencereye yuvarlak biçimde dilimlenmiş havuç, maydanoz ve kereviz sapları yerleştirilir ve üzerine kaz konur Üzerine ayrıca rendelenmiş domates, ve parçalar halinde tereyağı ilave edilir Ağzı kapaklı orta düzeyde ateşte pişirilir, 40 dakika sonra kaz çevrilir Aynı şekilde kazın diğer tarafı da 30 dakika süreyle pişirilir Yemek tabağına konur, tencerede bulunan malzeme süzülerek pişmiş kazın üzerine dökülür


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.