![]() |
Tencerede Kaz Kızartması
TENCEREDE KAZ KIZARTMASI
Servis (Kaç Kişilik): 4-5 Malzeme Listesi: 1 adet temizlenmiş tam kaz, 1 adet küçük boy havuç, 1 baş büyük boy kuru soğan, 6 dal maydanoz sapı, 1 dolu çorba kaşığı tereyağı, 1 adet orta büyüklükte domates, 4 dal kereviz sapı 1,5 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Kuru soğan rendenden geçirilerek süzülür ve suyu alınır. Alınan soğan suyu kazın iç yüzeyi dahil olmak üzere tüm gövdesine dökülerek ovuşturulur. Ayrıca,tuz ve karabiber serpiştirilerek 12 saat buzdolabında tutulur.Hacmi kazın büyüklüğüne yakın olacak şekilde bir tencereye yuvarlak biçimde dilimlenmiş havuç, maydanoz ve kereviz sapları yerleştirilir ve üzerine kaz konur. Üzerine ayrıca rendelenmiş domates, ve parçalar halinde tereyağı ilave edilir. Ağzı kapaklı orta düzeyde ateşte pişirilir, 40 dakika sonra kaz çevrilir. Aynı şekilde kazın diğer tarafı da 30 dakika süreyle pişirilir. Yemek tabağına konur, tencerede bulunan malzeme süzülerek pişmiş kazın üzerine dökülür. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.