![]() |
Tereyağlı Kaz Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Kaz KızartmasıTEREYAĞLI KAZ CİĞERİ KIZARTMASI Servis (Kaç Kişilik): 5 Malzeme Listesi: 10 adet iyi saklanmış ve ödünden ayrılmış kaz ciğeri, 3 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı taze maydanoz, 1 fincan un, 1 su su bardağı kaz eti suyu, 2 bardağı yoğurt, yeteri ölçüde tuz ve karabiber Yapılışı: İki yemek kaşığı tereyağı alınır ve yapışmaz (teflon ) bir tavada kızdırılarak , un ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kars’ta Mayıs ayında elde edilmiş tereyağı, kırmızı un ev yapımı Iğdır salçası ve Ardahan yada Kars kazı tavsiye edilir ![]() ![]() Tavsiyeler: Tuzlanıp kurutulan kazlara yarıca tuz ilave edilmez, diyet ve tansiyon hastaları dikkatli olmalıdırlar, Kars yöresinde kaz güveci de yapılmakta ,bulgur pilavı ve tandır ekmeği ile çok lezzetli olmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|