![]() |
Tereyağlı Kaz Kızartması
TEREYAĞLI KAZ CİĞERİ KIZARTMASI
Servis (Kaç Kişilik): 5 Malzeme Listesi: 10 adet iyi saklanmış ve ödünden ayrılmış kaz ciğeri, 3 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı taze maydanoz, 1 fincan un, 1 su su bardağı kaz eti suyu, 2 bardağı yoğurt, yeteri ölçüde tuz ve karabiber Yapılışı: İki yemek kaşığı tereyağı alınır ve yapışmaz (teflon ) bir tavada kızdırılarak , un ilave edilir. 2-3 dakika karıştırılır ve kaz eti suyu konularak iyice karıştırılır 20 dakika pişirilmeye bırakılır. Ardından ocaktan çekilir,üzerine maydanoz ve yoğurt eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Diğer taraftan çorba kaşığı tereyağı başka bir tavada kızdırılır. Kaz ciğerler küçük boyutlarda dilimlenir, tuz ve biber serpiştirilerek una batırılır, kızdırılmış tereyağı içinde kızartılmaya bırakılır. Başka bir kapta hazırlanmış olan salçalı yoğurt ciğerlerin üzerine eklenir, kapağı kapalı tavada 5-6 dakika ısıtılır. İyice haşlanmış pirinçle sıcak bir şekilde servise sunulur. Not: Kars’ta Mayıs ayında elde edilmiş tereyağı, kırmızı un ev yapımı Iğdır salçası ve Ardahan yada Kars kazı tavsiye edilir. Zaten bu yemek Kars ve Ardahan yöresine ait bir yemektir. Tavsiyeler: Tuzlanıp kurutulan kazlara yarıca tuz ilave edilmez, diyet ve tansiyon hastaları dikkatli olmalıdırlar, Kars yöresinde kaz güveci de yapılmakta ,bulgur pilavı ve tandır ekmeği ile çok lezzetli olmaktadır. Kızartmak için kazın yağı da kullanılır ve lezzetli olur |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.