Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enfal, karşılıksız, sevenler, suresi

Karşılıksız sevenler için Enfal suresi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herkese selamlar Ben zorla sevgi olmaz gibi düşüncesi olanlar için kendi yorumumu nacizhane söylemek istiyorum

Allah'a cc bizim ona dua etmemizden ve tevbe etmemizden çok memnun oluyor, ayetlere bakıp bunu anlıyabiliriz
Allah her duayı kabul etse gibi yorumlar var , bunu sadece sevgi için değil her konu için düşünün Sürekli Allah'tan cc bir şeyler istiyoruz Herkesin istediği olsa zaten denge bozulur ama Allah cc bütün eksikliklerden münezzehtir ve o herşeyi bir düzen içinde yaratmıştır Dünyanın dengesini yani O'nun cc düzenini kimse bozamaz Yaşadığımız olayları bize verende Allah'tır cc Bunların hepsinin sınav olduğunuda düşünürsek başımıza gelen şer gördüğümüz olaylarda da elbetteki Allah'a cc sığınıp sadece O'ndan yardım dileyeceğiz Bu bizim imanımızı artıracak ve başımıza gelen şer gördüğümüz olaylar , ayet okumamıza Allah cc nun isimlerini zikretmemize sebep olacaktır

Benim başımda da böyle bir sıkıntı var Ama şuan görüyorum ki bu başıma gelen olay benim imanımı artırdı Allah'a yakınlaştırdı Bu sebeple diyorum ki neyin hayır neyin şer olduğunu biz bilemeyiz ve Allah'tan dilemeye O'na dua etmeye devam etmeliyiz Yeter ki bu tür olaylarda Allah'tan cc başka büyücülere sihircilere gitmeyelim haram yollardan çözüm aramayalım

Allah cc kimseyi kendisinden başkasına muhtaç etmesin O'na cc zaten nefes alırken bile muhtacız
Tüm hayırlı niyetleri,dilekleri olan kardeşlerimin dualarını Mevlam cc kabul etsin Kimseyi çaresiz aciz bırakmasın
Allah cc yardımını merhametini rahmetini üzerimizden hiç eksik etmesin Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

[QUOTE=sewinti;1626170]canim iyide birde su var hani her dua edenein sevgilisi deli divane olup donmuyorki gunah olsun Allah cc kimine sevdiginin sevgisini nasip ediyor kimisi sevdigi insandan soguyor uazklasiyor(belliki onun icin o sahis hayirli degil) kimiside o dua ettigi sahistan daha iyisi ile karsilasiyor oyle yada boyle dulara karsilik aliniyordemekki Allah katinda hic bir dua bosuna degil

cevabın için ALLAH RAZI OLSUNben 4 ay bırıyle konustum telde arkds aracılıgylaneyse sonra bır araya geldık benı begenmedı galıba arkadas kalalım dedi(( aynı sehrde bıle degılızdua etsemde bılmyorum olurmu olmazmımoralım cok bozuk cok(( aglayasım gelıyobugun hocada bosuna etme dedı kötü oldum iyice

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

serap_üzgün Nickli Üyeden Alıntı

arkadaslar ben bugun bir hocaya sordum sevgi için dua edılmezadam zorlamı sevcekdaha ck günaha girersın ve yaptıgın emekle kendını yormakla kalırsınumudun kırılır inancın azalırher seven dua etse olsa dünyanın düzeni bozulurdu dedi(( sizce? fikri olanlar ne

canim iyide birde su var hani her dua edenein sevgilisi deli divane olup donmuyorki gunah olsun Allah cc kimine sevdiginin sevgisini nasip ediyor kimisi sevdigi insandan soguyor uazklasiyor(belliki onun icin o sahis hayirli degil) kimiside o dua ettigi sahistan daha iyisi ile karsilasiyor oyle yada boyle dulara karsilik aliniyordemekki Allah katinda hic bir dua bosuna degilAllahtan hayirlisini ister ve tevekkul edip Allahin sana verdigi her duruma sukredersen senin istediginden daha guzeli gelicektir elinebak mevlana ne diyor
||??|“Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü, Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğarEy Gönül, sakın umutsuzluğa düşme!

Allah’tan umudunu kesme ki,

bazen can bahçesinde, sögüt ağacının dalı bile hurma verir” ||??||

[Hz Mevlana

--- Sonraki mesaj ---

10-08-2010 tarihinde bende nereye kadar dua edicez demistim ama mevlananin bu sozunu okuduktan sonra Allah buyuk niyetimizi gelecege yonelik hayirli bir evlilik isteyerek yaparsak ve o evlilik bizim icin hayirli ise bir omur boyu sevdigimiz insan yanimizda demektir tabiki sukrederek sevgi ve saygi ile devamederiz hayatimiza

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Şanaa Nickli Üyeden Alıntı

ya adı üstünde karşılıksız sevgi zorla ne olurki ya o sevilende başka birini seviyorsa bu bir nevi dayatma olup karşı tarafa zül olur büyük handikap cebren sevdiremesinki sevmiyorsa niye dilencimiyiz değersizmiyiz bize uymaz seven başımıza taç sevmeyen kel başa şimşir tarak

insanların kalbine sevgiyi veren Yüce Allah'tır

eğer o dilerse isterse herşey olur zorla demişsiniz bu rabbimin

dilemesiyle olurkalpleri birbirine bağlayan odur

yani demek istediğim bunun değersizlikle bir alakası yok

sonuçta bu bir büyü değil kurandan ayet kul Allahtan istiyor

takdir yüce rabbimin ne dilerse o olurdualar sadece vesiledir

Konuyu açan arkadasım emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım

Allah razı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Sevgisine karşılık bulamayanlar ENFAL SURESİ 63 ayeti okuyabilirler

Ve ellefe beyne kulûbihim, lev enfakte mâ fîl ardı cemîan mâ ellefte beyne kulûbihim ve lâkinnallâhe ellefe beynehum, innehu azîzun hakîm

Ve onların kalplerinin arasını (sevgiyle) birleştirdi Eğer yeryüzündeki şeylerin hepsini infâk etseydin (verseydin), onların kalplerinin arasını birleştiremezdin Ve lâkin Allah, onların arasını birleştirdi Muhakkak ki O; Azîz'dir, Hakîm'dir
?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com