![]() |
Karşılıksız sevenler için Enfal suresi
Herkese selamlar . Ben zorla sevgi olmaz gibi düşüncesi olanlar için kendi yorumumu nacizhane söylemek istiyorum.
Allah'a c.c. bizim ona dua etmemizden ve tevbe etmemizden çok memnun oluyor, ayetlere bakıp bunu anlıyabiliriz. Allah her duayı kabul etse gibi yorumlar var , bunu sadece sevgi için değil her konu için düşünün . Sürekli Allah'tan c.c. bir şeyler istiyoruz. Herkesin istediği olsa zaten denge bozulur ama Allah c.c. bütün eksikliklerden münezzehtir ve o herşeyi bir düzen içinde yaratmıştır. Dünyanın dengesini yani O'nun c.c. düzenini kimse bozamaz. Yaşadığımız olayları bize verende Allah'tır c.c. Bunların hepsinin sınav olduğunuda düşünürsek başımıza gelen şer gördüğümüz olaylarda da elbetteki Allah'a c.c. sığınıp sadece O'ndan yardım dileyeceğiz. Bu bizim imanımızı artıracak ve başımıza gelen şer gördüğümüz olaylar , ayet okumamıza Allah c.c. nun isimlerini zikretmemize sebep olacaktır. Benim başımda da böyle bir sıkıntı var. Ama şuan görüyorum ki bu başıma gelen olay benim imanımı artırdı. Allah'a yakınlaştırdı. Bu sebeple diyorum ki neyin hayır neyin şer olduğunu biz bilemeyiz ve Allah'tan dilemeye O'na dua etmeye devam etmeliyiz. Yeter ki bu tür olaylarda Allah'tan c.c. başka büyücülere sihircilere gitmeyelim haram yollardan çözüm aramayalım. Allah c.c. kimseyi kendisinden başkasına muhtaç etmesin . O'na c.c. zaten nefes alırken bile muhtacız. Tüm hayırlı niyetleri,dilekleri olan kardeşlerimin dualarını Mevlam c.c. kabul etsin. Kimseyi çaresiz aciz bırakmasın . Allah c.c. yardımını merhametini rahmetini üzerimizden hiç eksik etmesin . Amin ... |
[QUOTE=sewinti;1626170]canim iyide birde su var hani her dua edenein sevgilisi deli divane olup donmuyorki gunah olsun Allah cc. kimine sevdiginin sevgisini nasip ediyor kimisi sevdigi insandan soguyor uazklasiyor(belliki onun icin o sahis hayirli degil) kimiside o dua ettigi sahistan daha iyisi ile karsilasiyor oyle yada boyle dulara karsilik aliniyor...demekki Allah katinda hic bir dua bosuna degil..
cevabın için ALLAH RAZI OLSUN.ben 4 ay bırıyle konustum telde arkds aracılıgyla.neyse sonra bır araya geldık benı begenmedı galıba arkadas kalalım dedi(( aynı sehrde bıle degılız.dua etsemde bılmyorum olurmu olmazmı.moralım cok bozuk cok(( aglayasım gelıyo.bugun hocada bosuna etme dedı kötü oldum iyice. |
serap_üzgün Nickli Üyeden Alıntı arkadaslar ben bugun bir hocaya sordum sevgi için dua edılmez.adam zorlamı sevcek.daha ck günaha girersın ve yaptıgın emekle kendını yormakla kalırsın.umudun kırılır inancın azalır.her seven dua etse olsa dünyanın düzeni bozulurdu dedi(( sizce? fikri olanlar ne. canim iyide birde su var hani her dua edenein sevgilisi deli divane olup donmuyorki gunah olsun Allah cc. kimine sevdiginin sevgisini nasip ediyor kimisi sevdigi insandan soguyor uazklasiyor(belliki onun icin o sahis hayirli degil) kimiside o dua ettigi sahistan daha iyisi ile karsilasiyor oyle yada boyle dulara karsilik aliniyor...demekki Allah katinda hic bir dua bosuna degil...Allahtan hayirlisini ister ve tevekkul edip Allahin sana verdigi her duruma sukredersen senin istediginden daha guzeli gelicektir eline...bak mevlana ne diyor... ||??|“Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü, Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar.Ey Gönül, sakın umutsuzluğa düşme! Allah’tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, sögüt ağacının dalı bile hurma verir.” ||??|| [Hz. Mevlana --- Sonraki mesaj --- 10-08-2010 tarihinde bende nereye kadar dua edicez demistim ama mevlananin bu sozunu okuduktan sonra Allah buyuk niyetimizi gelecege yonelik hayirli bir evlilik isteyerek yaparsak ve o evlilik bizim icin hayirli ise bir omur boyu sevdigimiz insan yanimizda demektir tabiki sukrederek sevgi ve saygi ile devamederiz hayatimiza... |
Şanaa Nickli Üyeden Alıntı ya adı üstünde karşılıksız sevgi zorla ne olurki ya o sevilende başka birini seviyorsa bu bir nevi dayatma olup karşı tarafa zül olur büyük handikap cebren sevdiremesinki sevmiyorsa niye dilencimiyiz değersizmiyiz bize uymaz seven başımıza taç sevmeyen kel başa şimşir tarak.. insanların kalbine sevgiyi veren Yüce Allah'tır... eğer o dilerse isterse herşey olur. zorla demişsiniz bu rabbimin dilemesiyle olur.kalpleri birbirine bağlayan odur. yani demek istediğim bunun değersizlikle bir alakası yok sonuçta bu bir büyü değil kurandan ayet kul Allahtan istiyor. takdir yüce rabbimin ne dilerse o olur.dualar sadece vesiledir... Konuyu açan arkadasım emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun... |
Sevgisine karşılık bulamayanlar ENFAL SURESİ 63. ayeti okuyabilirler.
Ve ellefe beyne kulûbihim, lev enfakte mâ fîl ardı cemîan mâ ellefte beyne kulûbihim ve lâkinnallâhe ellefe beynehum, innehu azîzun hakîm. Ve onların kalplerinin arasını (sevgiyle) birleştirdi. Eğer yeryüzündeki şeylerin hepsini infâk etseydin (verseydin), onların kalplerinin arasını birleştiremezdin. Ve lâkin Allah, onların arasını birleştirdi. Muhakkak ki O; Azîz'dir, Hakîm'dir. ? |