Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifiİftar Yemekleri Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Malzemeler: 8 adet küçük patlıcan veya kabak • 1 su bardağı sıvı yağ • 4-5 adet soğan ® 7-8 diş sarmısak • 3 adet domates • 2-3 adet sivri biber • Yarım demet maydanoz, dereotu • 1-2 dal taze nane veya 1 çay kaşığı kuru nane • 2 çay kaşığı şeker • Tuz, karabiber Yapılışı: Patlıcanların saplan kısa kesilir, baş kısmı düzeltilir ve alaca soyulur Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanır, kurulanır (Kabaklar, yıkanıp kurulanır; kazımadan baş ve uç kısımları kesilir )I Yağda çevirerek hafif pembe kızartılır, tepsiye dizilir![]() i Üzerleri, bıçak alta geçmeyecek şekilde boydan boya kesilir![]() î Soğan, yarım halka şeklinde, biber ve sarımsak küçük doğranır Sıvı yağda hafifçe kavrulur 2 domates rendelenir, karıştırılır Doğranmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir![]() 5 Kızartılan sebzelerin içine doldurulur Üzerlerine domates dilimleri konur![]() i Tepsinin kenarından 1 bardak su ilave edilip, hafif ateşte yavaş yavaş pişirilir
|
|
|
|