![]() |
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
İftar Yemekleri Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Malzemeler: 8 adet küçük patlıcan veya kabak • 1 su bardağı sıvı yağ • 4-5 adet soğan ® 7-8 diş sarmısak • 3 adet domates • 2-3 adet sivri biber • Yarım demet maydanoz, dereotu • 1-2 dal taze nane veya 1 çay kaşığı kuru nane • 2 çay kaşığı şeker • Tuz, karabiber Yapılışı: Patlıcanların saplan kısa kesilir, baş kısmı düzeltilir ve alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanır, kurulanır. (Kabaklar, yıkanıp kurulanır; kazımadan baş ve uç kısımları kesilir.) I. Yağda çevirerek hafif pembe kızartılır, tepsiye dizilir. i. Üzerleri, bıçak alta geçmeyecek şekilde boydan boya kesilir. î. Soğan, yarım halka şeklinde, biber ve sarımsak küçük doğranır. Sıvı yağda hafifçe kavrulur. 2 domates rendelenir, karıştırılır. Doğranmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. 5. Kızartılan sebzelerin içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri konur. i. Tepsinin kenarından 1 bardak su ilave edilip, hafif ateşte yavaş yavaş pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.