Kayısılı pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı pilavKAYISILI PİLAV Malzemeler 1 su bardağı pirinç 3 bardak su 3 çorba kaşığı soya yağı 2 su bardağı kuru kayısı 1 çorba kaşığı safran Yeterince tuz ve karabiber Yapılışı Pirinci 20 dakikalık ılık suda bekletin Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip, iyice karıştırılır 3 bardak su ilave edilerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın Suyunu çektikten sonra ateşten indirip, 20 dakika dinlenmeye bırakın Karabiber ile süsleyerek servis yapılabilir
|
|
|
|