![]() |
Kayısılı pilav
KAYISILI PİLAV
Malzemeler 1 su bardağı pirinç 3 bardak su 3 çorba kaşığı soya yağı 2 su bardağı kuru kayısı 1 çorba kaşığı safran Yeterince tuz ve karabiber Yapılışı Pirinci 20 dakikalık ılık suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip, iyice karıştırılır. 3 bardak su ilave edilerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip, 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek servis yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.