![]() |
>İzmir Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() >İzmir LokmasıİZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ LOKMACI BABA " DAN,İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ MALZEMELER 1 kg ![]() 1 çay kaşığı tuz,1 kahve fincanı ay çicekyağı ![]() ŞURUBU İÇİN 2 kg ![]() 1/2 limonun suyu ![]() ŞURUP VE HAMUR HAZIRLIĞI Su,şeker ve limon suyunu kaynatın ![]() Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika Kaynatıp altını kapatın ![]() Un,maya,tuz,şeker ve ayçicekyağı ve ılık suyla çok Yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp ılık bir yerde Dinlenmeye bırakın ![]() ![]() Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmaları alıp yağda Kızartın ve soğuk şuruba atın ![]() Ilık olarak servis yapın ![]() AFİYET OLSUN BİLGİNİZE VE İLGİNİZE !!! İZMİR LOKMASI & SARAY LOKMASI HAYIRATLARINIZA VE SEVİNÇLERİNİZE VESİLE OLALIM Lokma Tarifleri, 1) ![]() Sıcak Lokma Dökme,2) ![]() 3) ![]() Full Time –Part Time Lokma Dökülür, Çok Seçenek, Çok Çeşit ![]() Sevinçte Ve Tasada Tatlıda Düşerse Başın Dara Hemen LOKMACI BABA' YI ARA İletişim Merkez Ofis: Bahçelievler/İstanbul/Türkiye Tel: 0212 ![]() ![]() ![]() Fax: 0212 ![]() ![]() ![]() HoÅŸgeldiniz NİYAZİ DUMLU ( Lokmacı Baba ) GSM:0535 ![]() ![]() ![]() niyazi@lokmacibaba ![]() yetimpasa@gmail ![]() MURAT DUMLU ( Genel Koordinatör ) GSM : 0543 464 31 90 murat@lokmacibaba ![]() mdumlu@mynet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
>İzmir Lokması |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() >İzmir LokmasıMALZEMELER 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su) 1 su bardağı su 1 adet yumurta Kızartmak İçin 1 su bardağı sıvıyağı Şurup İçin 2 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim ![]() Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim ![]() Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım ![]() Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir ![]() ![]() Öte yandan şurubu hazırlamak üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım ![]() ![]() ![]() Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım ![]() ![]() Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun ![]() Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın ![]() Ancak çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerleri iyice kızaran lokmalarımızı, hemen ılık şurubun içine bırakalım ve bekletelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|