ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   >İzmir Lokması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171418)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:11 AM

>İzmir Lokması
 
İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ


LOKMACI BABA " DAN,İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ



MALZEMELER

1 kg.un,1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı tuz,1 kahve fincanı ay çicekyağı.



ŞURUBU İÇİN

2 kg.toz şeker, 5 su bardağı su

1/2 limonun suyu.



ŞURUP VE HAMUR HAZIRLIĞI

Su,şeker ve limon suyunu kaynatın.

Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika

Kaynatıp altını kapatın.

Un,maya,tuz,şeker ve ayçicekyağı ve ılık suyla çok

Yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp ılık bir yerde

Dinlenmeye bırakın.kabarınca yeniden karıştırın.

Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmaları alıp yağda

Kızartın ve soğuk şuruba atın.10-15 dakika bekletip

Ilık olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN


BİLGİNİZE VE İLGİNİZE !!!


İZMİR LOKMASI & SARAY LOKMASI


HAYIRATLARINIZA VE SEVİNÇLERİNİZE


VESİLE OLALIM



Lokma Tarifleri, 1).Yerinizde Takım Edevatla

Sıcak Lokma Dökme,2).Yerimizde Toptan Lokma Sipariş Verme,

3).Ve Lokma Usta Gönderilir Dilediğiniz Yerde Dilediğiniz Boy da

Full Time –Part Time Lokma Dökülür,

Çok Seçenek, Çok Çeşit.

Sevinçte Ve Tasada

Tatlıda Düşerse Başın Dara

Hemen LOKMACI BABA' YI ARA


İletişim

Merkez Ofis:

Bahçelievler/İstanbul/Türkiye

Tel: 0212.644.35.25

Fax: 0212.644.35.26
HoÅŸgeldiniz


NİYAZİ DUMLU

( Lokmacı Baba )

GSM:0535.730.41.51
niyazi@lokmacibaba.com
yetimpasa@gmail.com


MURAT DUMLU

( Genel Koordinatör )

GSM : 0543 464 31 90
murat@lokmacibaba.com
mdumlu@mynet.com

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:11 AM

>İzmir Lokması
 
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim.

Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim.
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım.

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir. Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım.

Öte yandan şurubu hazırlamak üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım. Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım. Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim.

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım. Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım.

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak. Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım. Lokmaları bu şekilde hazırlayalım. Tavayı sürekli sallayarak lokmaları kızartalım.

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun.

Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın.

Ancak çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın. Böylece kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır. Yani önce kaşığı kızgın yağa batırın, çıkarın sonra cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, kızgın tavaya kızartmak üzere bırakın. Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun içine daldırın. Böylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.

Üzerleri iyice kızaran lokmalarımızı, hemen ılık şurubun içine bırakalım ve bekletelim. İstediğiniz zamanda servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.