Künefe Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Künefe TarifiŞayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok Künefe Tarifi 1 kg (taze) tel kadayıf 400 gr tereyağ 700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri) Şurubu için: 1 ölçü suya 1 ölçü şeker 1-) Tereyağını eritin 2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın 3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin 4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın 5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin (Fırına koymayın) 6-) Sık sık kontrol edin Altı kızarınca, omlet gibi çevirin 7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın 8-) Porsiyonlara ayırın 9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın 10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz |
|