![]() |
Künefe Tarifi
Şayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin.
O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil.. İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok. Künefe Tarifi 1 kg (taze) tel kadayıf 400 gr tereyağ 700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri) Şurubu için: 1 ölçü suya 1 ölçü şeker 1-) Tereyağını eritin. 2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın. 3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin. 4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın. 5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin. (Fırına koymayın.) 6-) Sık sık kontrol edin. Altı kızarınca, omlet gibi çevirin. 7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın. 8-) Porsiyonlara ayırın. 9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın. 10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.