ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Künefe Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171331)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:25 AM

Künefe Tarifi
 
Şayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin.

O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil.. İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok.
Künefe Tarifi

1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)

Şurubu için:
1 ölçü suya 1 ölçü şeker

1-) Tereyağını eritin.

2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın.

3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin.

4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın.

5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin. (Fırına koymayın.)

6-) Sık sık kontrol edin. Altı kızarınca, omlet gibi çevirin.

7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın.

8-) Porsiyonlara ayırın.

9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın.

10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.