Simit Tiridi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Simit Tiridi2 adet susamsız kastamonu simiti 1 litre et suyu 300 gr yoğurt 3 diş sarımsak 250 gr kıyma 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça Yapılışı: 1- Bayat simitleri ince ince dilimleyin Sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın 2- Tavaya tereyağını alın üzerine salçayı ekleyerek 1-2 kez kavurun, salçanın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin Kıyma pişince tavayı ocaktan alın 3- Et kuyunu kaynatın, kaynayan et suyunun içine dilimlediğiniz bayat simitleri atın, yumuşayan simitleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın 4- Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kavrulmuş kıymayı gezdirerek servis yapın |
|