![]() |
Simit Tiridi
2 adet susamsız kastamonu simiti
1 litre et suyu 300 gr yoğurt 3 diş sarımsak 250 gr kıyma 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça Yapılışı: 1- Bayat simitleri ince ince dilimleyin. Sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın. 2- Tavaya tereyağını alın üzerine salçayı ekleyerek 1-2 kez kavurun, salçanın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma pişince tavayı ocaktan alın. 3- Et kuyunu kaynatın, kaynayan et suyunun içine dilimlediğiniz bayat simitleri atın, yumuşayan simitleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın. 4- Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kavrulmuş kıymayı gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.