Patates Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates ÇorbasıMalzemeler:2 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 4 diş sarımsak 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet et bulyon 2 litre su Terbiyesi için : 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı süt Sosu için: 3 yemek kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı margarin Yarım çay bardağı zeytin yağı Yapılışı: [*]Küp küp doğradığınız patates ve havucu tencereye alın İçine sarımsak, zeytinyağı ve bezelyeleri de ekleyerek bol suda yumuşayıncaya kadar kaynatın[*]Başka bir tencerede un ve margarini kokusu çıkana kadar kavurun Kavrulan unun içine azar azar sütü ilave edinSürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin[*]Hazırladığınız terbiyenin içine 1 adet et bulyon ve haşladığınız sebzeleri suyu ile birlikte ekleyinAz gelirse su kaynatarak ekleyebilirsiniz[*]2-3 dakika kaynattıktan sonra çorbanızı rondodan geçirin ve 1 taşım daha kaynatarak ocaktan alın[*]Sos tenceresinde margarin ve kırmızıbiberi kavurarak çorbanın üzerinde gezdirin |
|