![]() |
Patates Çorbası
Malzemeler:2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç 4 diş sarımsak 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet et bulyon 2 litre su Terbiyesi için : 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı süt Sosu için: 3 yemek kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı margarin Yarım çay bardağı zeytin yağı Yapılışı: [*]Küp küp doğradığınız patates ve havucu tencereye alın. İçine sarımsak, zeytinyağı ve bezelyeleri de ekleyerek bol suda yumuşayıncaya kadar kaynatın.[*]Başka bir tencerede un ve margarini kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun içine azar azar sütü ilave edin.Sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin.[*]Hazırladığınız terbiyenin içine 1 adet et bulyon ve haşladığınız sebzeleri suyu ile birlikte ekleyin.Az gelirse su kaynatarak ekleyebilirsiniz.[*]2-3 dakika kaynattıktan sonra çorbanızı rondodan geçirin ve 1 taşım daha kaynatarak ocaktan alın.[*]Sos tenceresinde margarin ve kırmızıbiberi kavurarak çorbanın üzerinde gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.