![]() |
Pirinç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinç Çorbası1 çay bardağı pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı domates salçası 2 adet orta boy domates 1 adet yeşil biber 1 adet orta boy soğan 1 adet et bulyon Tuz Karabiber Yapılışı : 1- Soğan ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik (sıçan dişi) doğrayın ![]() ![]() 2- Derin bir tencereye yağı koyun ve üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun ![]() 3- Pembeleşen soğanların içine biber ve domatesi ekleyerek kavurun ![]() ![]() 4- 6 su bardağı su, et bulyon ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|