![]() |
Pirinç Çorbası
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı domates salçası 2 adet orta boy domates 1 adet yeşil biber 1 adet orta boy soğan 1 adet et bulyon Tuz Karabiber Yapılışı : 1- Soğan ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik (sıçan dişi) doğrayın. Domatesleri rondodan geçirin. 2- Derin bir tencereye yağı koyun ve üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. 3- Pembeleşen soğanların içine biber ve domatesi ekleyerek kavurun. Son olarak salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. 4- 6 su bardağı su, et bulyon ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıp şişince ocaktan alın. Sıak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.