![]() |
Sıcak Şarap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak ŞarapMalzemeler: 1 litre kırmızı şarap (“Nevzade” ) 15 adet küp şeker Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır) 6 adet Karanfil Yarım limon Yarım portakal 1 elma 1 bardak su Yapılışı: 1- Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın ![]() ![]() 2- Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde orta boy bir sütlük varsa harika olur) ![]() 3- Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır ![]() 4- Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte biraz daha ısıtın ![]() ![]() 5- İçine de bir dilim limon ya da portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun |
![]() |
![]() |
|