![]() |
Sıcak Şarap
Malzemeler:
1 litre kırmızı şarap (“Nevzade” ) 15 adet küp şeker Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır) 6 adet Karanfil Yarım limon Yarım portakal 1 elma 1 bardak su Yapılışı: 1- Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın. Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin, içlerini de dilimleyip şaraba katacağız. 2- Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde orta boy bir sütlük varsa harika olur). 3- Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır.) 4- Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte biraz daha ısıtın. Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun. 5- İçine de bir dilim limon ya da portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.