Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fençel, portakallı, rezene, taze

Portakallı Taze Rezene (Fençel)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Taze Rezene (Fençel)



1 adet rezene (fençel)
Yarım portakal
Yarım portakalın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün
2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün Kalan yarısının ise suyunu sıkın
3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin
4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin
5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.