![]() |
Portakallı Taze Rezene (Fençel) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Taze Rezene (Fençel)1 adet rezene (fençel) Yarım portakal Yarım portakalın suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Yapılışı: 1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin ![]() ![]() 2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün ![]() ![]() ![]() 3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın ![]() ![]() 4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin ![]() 5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|