![]() |
Portakallı Taze Rezene (Fençel)
1 adet rezene (fençel)
Yarım portakal Yarım portakalın suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Yapılışı: 1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin. Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün. 2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün. İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün. Kalan yarısının ise suyunu sıkın. 3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın. Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin. 4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin. 5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.