ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Taze Rezene (Fençel) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171228)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:43 AM

Portakallı Taze Rezene (Fençel)
 
1 adet rezene (fençel)
Yarım portakal
Yarım portakalın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin. Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün.
2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün. İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün. Kalan yarısının ise suyunu sıkın.
3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın. Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin.
4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin.
5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.