![]() |
Zencefilli ve Bezelyeli Patates |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli ve Bezelyeli PatatesMalzemler: 3 adet orta boy patates 1 su bardağı bezelye 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz zencefil Kırmızı pul biber Tuz, karabiber 1 su bardağı su Yapılışı: 1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın ![]() 2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın ![]() 3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() 5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|