ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli ve Bezelyeli Patates (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171223)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:43 AM

Zencefilli ve Bezelyeli Patates
 
Malzemler:

3 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı:

1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.
2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin.
5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak ya da ılık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.