![]() |
Zencefilli ve Bezelyeli Patates
Malzemler:
3 adet orta boy patates 1 su bardağı bezelye 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz zencefil Kırmızı pul biber Tuz, karabiber 1 su bardağı su Yapılışı: 1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. 3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. 4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. 5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak ya da ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.