Coleslaw Salatalı Tatlı Patates Falafeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Coleslaw Salatalı Tatlı Patates FalafeliFalafel Malzemeleri • 2 adet tatlı patates (yaklaşık 800 gr )• 120 gr saf un• 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş • 2 diş dövülmüş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • Yarım limonun suyu • Bir avuç dolusu doğranmış taze kişniş yaprağı • Lezzet katmak için tuz ve biber Coleslaw Salatası Malzemeleri • 4 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi • 2 çorba kaşığı pudraşekeri • 1 orta boy soğan • 1 büyük, soyulmuş havuç • 150 gr kırmızı lahana• 150 gr beyaz lahana• Lezzet katmak için tuz ve biber 4 kişiliktir Yapılışı 1 Fırını 200ºC’ye kadar ısıtıp tatlı patatesleri bütün olarak 45 dakika kavurun Fırını kapatıp patatesleri soğumaya bırakın ve sonra da kabuklarını çıkarın![]() 2 Tatlı patatesi, doğrama bıçakları takılmış Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabına koyun; kimyon, sarımsak,öğütülmüş kişniş, taze kişniş, limon suyu ve unu ekleyerek birlikte karıştırın Karışımı toparlanması için bir saatliğine buzdolabında tutun![]() 3 Bir saat sonra patates karışımını kaşıkla şekillendirin, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve her iki tarafını da fırında 8 dakika pişirin![]() 4 Coleslaw salatası için soğan, havuç ve beyaz ve kırmızı lahanaları doğramak üzere Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabını kullanın![]() 5 Lahana salatası karışımını bir kaba koyun ve kırmızı şarap sirkesiyle pudraşekeri ekleyin Lahana salatasını tuz ve biberle terbiyeleyip, marine olmak üzere bir saatliğine buzdolabında tutun![]() 6 Pişmiş tatlı patates falafellerini lahana salatası ve pideyle servis edin
|
|
|
|