![]() |
Coleslaw Salatalı Tatlı Patates Falafeli
Falafel Malzemeleri
• 2 adet tatlı patates (yaklaşık 800 gr.) • 120 gr. saf un • 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş • 2 diş dövülmüş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • Yarım limonun suyu • Bir avuç dolusu doğranmış taze kişniş yaprağı • Lezzet katmak için tuz ve biber Coleslaw Salatası Malzemeleri • 4 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi • 2 çorba kaşığı pudraşekeri • 1 orta boy soğan • 1 büyük, soyulmuş havuç • 150 gr. kırmızı lahana • 150 gr. beyaz lahana • Lezzet katmak için tuz ve biber 4 kişiliktir Yapılışı 1. Fırını 200ºC’ye kadar ısıtıp tatlı patatesleri bütün olarak 45 dakika kavurun. Fırını kapatıp patatesleri soğumaya bırakın ve sonra da kabuklarını çıkarın. 2. Tatlı patatesi, doğrama bıçakları takılmış Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabına koyun; kimyon, sarımsak,öğütülmüş kişniş, taze kişniş, limon suyu ve unu ekleyerek birlikte karıştırın. Karışımı toparlanması için bir saatliğine buzdolabında tutun. 3. Bir saat sonra patates karışımını kaşıkla şekillendirin, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve her iki tarafını da fırında 8 dakika pişirin. 4. Coleslaw salatası için soğan, havuç ve beyaz ve kırmızı lahanaları doğramak üzere Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabını kullanın. 5. Lahana salatası karışımını bir kaba koyun ve kırmızı şarap sirkesiyle pudraşekeri ekleyin. Lahana salatasını tuz ve biberle terbiyeleyip, marine olmak üzere bir saatliğine buzdolabında tutun. 6. Pişmiş tatlı patates falafellerini lahana salatası ve pideyle servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.