Beyinli Gerdan |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyinli GerdanMalzemeler:1 adet kuzu gerdan 1 adet kuzu beyin Tuz Karabiber Yapılışı: 1- Gerdan ve kuzu etini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar haşlayın 2- Haşladığınız gerdanı ince ince didikleyin Beyin etinin zarlarını ayıkladıktan sonra aynı gerdan gibi didikleyin 3- Didiklediğiniz etlere tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın 4- Mutfak tezgahının üzerine streç 30-40 cm uzunluğunda streç filmi serin, beyinli gerdanı size bakan ön kısıma streç filmin eni boyunca yayın ve streç filmi düzgünce sararak rulo yapın 5- Hazırladığınız mezeyin buzdolabının dondurucu kısmına alın 1 gece beklettikten sonra kullancağınız kadarını dilimleyin Servis etmeden 15 dk önce dolaptan çıkartın ve soğuk servis yapın |
|