![]() |
Beyinli Gerdan
Malzemeler:1 adet kuzu gerdan
1 adet kuzu beyin Tuz Karabiber Yapılışı: 1- Gerdan ve kuzu etini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar haşlayın. 2- Haşladığınız gerdanı ince ince didikleyin. Beyin etinin zarlarını ayıkladıktan sonra aynı gerdan gibi didikleyin. 3- Didiklediğiniz etlere tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın. 4- Mutfak tezgahının üzerine streç 30-40 cm uzunluğunda streç filmi serin, beyinli gerdanı size bakan ön kısıma streç filmin eni boyunca yayın ve streç filmi düzgünce sararak rulo yapın. 5- Hazırladığınız mezeyin buzdolabının dondurucu kısmına alın 1 gece beklettikten sonra kullancağınız kadarını dilimleyin. Servis etmeden 15 dk önce dolaptan çıkartın ve soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.