![]() |
Çerkez Tavuğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çerkez Tavuğu300 gr ![]() 1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla) 3 diş sarımsak 3 dilim bayat ekmek 1 litre su tuz isteğe göre tereyağı+kırmızı biber Yapılışı: 1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() 2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın ![]() ![]() 3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz) ![]() 4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|